Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Rondreis Namibië

 

Het boeken van een rondreis door Namibië is over het algemeen één van de populairste manieren om kennis te maken het dit prachtige Afrikaanse land. Veel mensen die naar Namibië afreizen komen aan in Windhoek en spenderen er een groot deel van hun vakantie. Hoewel daar niets mis mee is en Windhoek zeker en vast het ontdekken meer dan waard is raden we u toch aan om kennis te maken met het echte Namibië. Zo ver vliegen om alleen maar Windhoek te ontdekken is zonde van alle andere (natuur)parels die er in dit land terug te vinden zijn. U kunt bijvoorbeeld diverse nationale parken bezoeken, heel wat wilde dieren spotten en overnachten in prachtige lodges van waaruit u de zon over de Afrikaanse steppe ziet opkomen. Nooit eerder zult u zoiets prachtigs gezien hebben en dan hebben we het nog maar gehad over het topje van de ijsberg. Namibië is namelijk nog veel meer, Namibië is een bestemming waar u heel uw leven lang aan zult terugdenken.

Een rondreis Namibië hoeft niet duur te zijn
Verre bestemmingen hebben over het algemeen de reputatie behoorlijk duur te zijn. Mensen staan dan ook soms nog een beetje weigerachtig tegenover het boeken van een rondreis Namibië, maar dat is nergens voor nodig, in tegendeel zelfs. Verschillende reisorganisaties bieden hun klanten de mogelijkheid om een rondreis te boeken door Namibië. Vaak worden zelfs diverse formules aangeboden waardoor u de kostprijs kunt drukken. Wilt u niet alleen op vakantie gaan en wilt u Namibië graag in groep ontdekken? Ook dat is perfect mogelijk. De kosten worden in dit geval vaak ook nog eens gedeeld waardoor reizen naar Namibië zomaar nog voordeliger mogelijk wordt. Dat een rondreis naar Namibië dus niet perse duur hoeft te zijn mag duidelijk wezen. Het vergelijken van het aanbod bij verschillende reisorganisaties kan u hierbij wel helpen. Een populaire aanbieder van rondreizen door Namibië is alvast Sawadee Reizen. Deze reisorganisatie heeft een uitstekende reputatie en biedt u heel veel waar voor uw geld. Ontdek snel de rondreizen door Namibië van Sawadee Reizen.

Waarom kiezen voor een rondreis door Namibië?
De meeste rondreizen die door Namibië gemaakt worden, worden begeleid door een ervaren gids die de regio kent. Dat is goed meegenomen, want Namibië is geen land waarin u wil verdwalen... of juist wel? Achter iedere hoek is er wel wat moois te aanschouwen in dit land, maar gezien de beperkte duur van uw vakantie is de ervaring van een gids misschien toch wel mooi meegenomen. De meeste rondreizen beginnen in de hoofdstad Windhoek van waaruit u verder het binnenland intrekt. Afhankelijk van de door u geboekte rondreis zult u onder andere kennismaken met de verschillende nationale parken die Namibië te bieden heeft, maar ook met andere steden zoals Swakopmund, Luderitz en uiteraard ook Keetmanshoop. Dan hebben we het zelfs nog niet gehad over de o zo populaire Sossusvlei die bekend staat omwille van haar indrukwekkende duinen. Wanneer u een rondreis boekt krijgt u al deze verschillende magische plaatsen te zien en dat zonder dat u veel tijd in de voorbereiding dient te stoppen. Een rondreis neemt u alle werk uit handen en laat u optimaal genieten van uw welverdiende vakantie in Namibië.

Beste reistijd voor een rondreis door Namibië
Wanneer u een reis naar Namibië denkt te ondernemen doet u er goed aan om er rekening mee te houden dat de seizoen er tegenovergesteld zijn aan die van ons. Met andere woorden, zomer hier staat gelijk aan winter in Namibië. Het winterseizoen in Namibië is meteen ook het toeristische hoogseizoen. De temperaturen zijn er dan overdag erg aangenaam en de nachten heerlijk verfrissend. Let wel, in deze periode kan het 's nachts erg koud worden, vooral in de woestijn. Een ander voordeel aan de Namibische winter is dat er dan zelden of nooit neerslag valt. Op deze manier voorkomt u dat uw rondreis letterlijk in het water valt. Een ander belangrijk voordeel vinden we terug in de veelvuldige aanwezigheid van wilde dieren. Ze laten zich dan maar wat graag zien terwijl ze genieten van water uit de zogenaamde "waterholes". Namibië bezoeken tijdens de Namibische winter is dus zeker en vast een aanrader, alleen dient u er wel rekening mee te houden dat tijdig boeken in deze periode absoluut noodzakelijk is.