Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Transport

 

Wanneer u naar een Afrikaans land reist is het altijd interessant om te weten op welk transport u kunt rekenen. Dit is voor Namibië niet anders. Op deze pagina bieden we u in ieder geval een overzicht van de verschillende mogelijke transportmiddelen.

Met het vliegtuig
De enige internationale luchthaven van Namibie is Hosea Kutako International Airport. Deze bevindt zich op zo'n 45 kilometer buiten de hoofdstad Windhoek. De luchthaven krijgt jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers en dat terwijl er maar 1 start- en landingsbaan is terug te vinden. Er vinden dan ook slechts 20 vluchten per dag plaats. Hosea Kutako International Airport is eveneens de thuisbasis van Air Namibia. Vanuit België wordt Namibie (onrechtstreeks) aangevlogen met de volgende maatschappijen:

- South African Airways
- British Airways
- Lufthansa

Er zijn eveneens nog andere maatschappijen, zoals Brussels Airlines, Thai Airways en Swiss die Namibie aanvliegen vanuit Belgie, maar de tickets zijn doorgaans duurder dan bij de hierboven vermelde maatschappijen. Hou er rekening mee dat er steeds twee tussenlandingen (minimum) plaatsvinden en dit de vluchtduur aanzienlijk verlengt. Wanneer U kiest voor een vlucht van South African Airways dan gaat deze in de meeste gevallen van Brussel naar Munchen, vervolgens van Munchen naar Johannesburg om daarna uiteindelijk te landen in Windhoek. Bij British Airways wordt de eerste tussenlanding niet gemaakt op Munchen, maar wel op (zoals te verwachten) Londen. Lufthansa vliegt in de meeste gevallen eerst van Brussel naar Frankfurt om van daaruit verder te vliegen naar Johannesburg en vervolgens eveneens naar Windhoek. U kunt er op rekenen dat de totale vluchtduur in de meeste gevallen rond de veertien uur ligt.

Met de auto
Er zijn in totaal negen mogelijke grensovergangen. Er zijn twee grensovergangen met Angola, namelijk Oshikango en Ruacana. Er zijn eveneens twee grensovergangen met Botswana, namelijk Buitepos en Mhembo. Tussen Namibie en Zuid-Afrika bevinden er zich dan weer vier grensovergangen, namelijk Araimsvlei, Verloorsdrift, Noordoewer en Oranjemund. Ten slotte is er eveneens nog een grensovergang met Zambia, namelijk Wenela.

Het is over het algemeen goed mogelijk om Namibie met de auto te verkennen. Hou er wel rekening mee dat bepaalde gebieden alleen toegankelijk zijn met een terreinwagen. Rijden 's nachts kan wel de nodige problemen met zich meebrengen of zelfs gevaarlijk zijn. Er bevinden zich vaak veel wilde dieren op de wegen 's nachts.

Met de bus
De bekendste en belangrijkste busverbindingen met Namibie vertrekken vanuit Kaapstad en Johannesburg (Zuid-Afrika). Voor meer informatie over deze verbindingen kunt u terecht op deze website: http://www.intercape.co.za. Het is eveneens vanuit diverse locaties in Botswana mogelijk om met de bus de grens met Namibie te bereiken over te steken. Deze verbindingen zijn echter niet altijd aansluitend waardoor je vaak ook aangewezen zal zijn op de hulp van anderen (bijvoorbeeld liften). In Namibie zelf kunt u de bekende bussen van TransNamib nemen.

Met de trein
Vroeger was er een internationale treinverbinding tussen Zuid-Afrika en Namibie. Deze verbinding werd enige tijd geleden echter stopgezet. Het is vandaag de dag dan ook niet meer mogelijk om per trein Namibie binnen te komen.

In Namibie zelf is het natuurlijk wel mogelijk om de trein te nemen. Enkele populaire routes zijn Windhoek-Otjiwarongo-Tsumeb, Windhoek-Gobabis, Windhoek-Swakopmund-Walvis Bay, Windhoek-Keetmanshoop en Walvis Bay-Swakopmund-Tsumeb. De treinen van TransNamib zijn over het algemeen comfortabel te noemen met in bepaalde gevallen zelfs video entertainment.