Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Klimaat

 

Wanneer u van plan bent om naar Namibië af te reizen spreekt het voor zich dat u op de hoogte wenst te zijn van het klimaat van het Zuid-Afrikaanse land. Sterker nog, eigenlijk zou u zich hiervan op de hoogte moeten stellen voor u een reis naar Namibië boekt. Op deze pagina bieden we u in ieder geval interessante informatie over het klimaat en weer.

Wanneer het in onze regio's zomer is, is het in in Namibie winter. De temperaturen zijn tijdens de dag in dit seizoen aangenaam, maar hou er rekening mee dat de nachten behoorlijk koud kunnen zijn, zeker in de woestijn. De winter staat in Namibie ook gelijk aan het droge seizoen. Er valt in deze periode dan ook nagenoeg geen neerslag. Toeristen wordt aangeraden om Namibie vooral in deze periode te bezoeken.

Vooral voor wie wilde dieren wil spotten is dit een absolute must. Hou er wel rekening mee dat deze periode in Namibie (zoals te verwachten) het hoogseizoen is. Kinderen hebben dan geen school en tijdig boeken is absoluut noodzakelijk.

Toch is het ook tijdens de Namibische zomer mogelijk om het land te bezoeken. In deze periode kunnen de temperaturen overdag wel flink oplopen en vooral voor wie de woestijn in wil zal het zweten en puffen zijn... Gelukkig betreft het een heel droge warmte, zodat je er in principe weinig hinder van hoort te ondervinden.