Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Gezondheid

 

Alvorens naar Namibië af te reizen wordt het ten stelligste aangeraden om u op de hoogte te stellen van de gezondheidssituatie ter plaatse. Bij twijfels wordt het steeds aangeraden om uw arts te contacteren. Op deze pagina bieden we u in ieder geval reeds een uitgebreid overzicht van allerhande gezondheid gerelateerde informatie.

Algemeen
Wie medische verzorging nodig heeft kan hiervoor vooral terecht in de hoofdstad Windhoek. De medische infrastructuur hier is van een relatief goede kwaliteit. Het wordt reizigers die naar Namibie trekken aangeraden een aanvullende verzekering te nemen. Wees er daarnaast zeker van dat je verzekering eveneens een evacuatie per vliegtuig dekt. Vergeet in ieder geval ook niet om een degelijke reisapotheek mee te nemen. Het wordt eveneens aangeraden medicatie tegen reizigersdiarree bij de hand te hebben.


Leidingwater
Hoewel het leidingwater in de grote steden in principe drinkbaar is wordt het steeds aangeraden alleen water uit flessen te drinken.


Inentingen en vaccinaties
Iedereen die naar Afrika reist dient zich te laten beschermen tegen hepatitis A. Daarnaast wordt eveneens een vaccinnatie tegen buiktyfus aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie.


Malaria
In het noorden van Namibie is malaria endemisch. Vooral voor reizigers die gedurende het regenseizoen (januari - april) naar deze regio trekt is de kans op besmetting zeer groot. Het wordt in ieder geval steeds aangeraden om onder een muggennet te slapen, een muggenwerend middel met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven.


Gele koorts
Reizigers die Namibie binnen willen na door een gebied te zijn gereisd waar gele koorts voorkomt, dienen een geldig bewijs van inenting voor te kunnen leggen.


Aids
Hou er rekening mee dat Aids zeer verspreid voorkomt onder de Namibische bevolking. Neem bij seksueel contact dan ook zeker de nodige voorzorgsmaatregelen, maar wees eveneens waakzaam wanneer u in het plaatsleijke ziekenhuis een bloedtransfusie dient te ondergaan.