Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Feestdagen

 

Net als overal het geval is worden er ook in Namibië op regelmatige tijdstippen feestdagen gevierd. U doet er goed aan om er rekening mee te houden dat de kans bestaat dat op feestdagen allerhande openbare instanties niet of slechts beperkt geopend zijn. Vooral wanneer u bijvoorbeeld geld moet afhalen of wanneer u bijvoorbeeld boodschappen moet doen is het interessant om op de hoogte te zijn van deze feestdagen. Op deze manier kunt u zich voorbereiden op deze dagen en staat u niet voor onverwachte en / of onaangename verrassingen.


Nieuwjaar

Nieuwjaar wordt net als bij ons gevierd op 1 januari.


Onafhankelijkheidsdag

Op 21 maart 1990 werd Namibie eindelijk onafhankelijk en maakte het dus niet langer deel uit van Zuid-Afrika. Sinds dat jaar wordt elk jaar opnieuw op 21 maart de dag van de onafhankelijkheid gevierd.


Goede vrijdag

Net als bij ons wordt elk jaar Goede vrijdag in Namibie gevierd.


Pasen
In Namibie wordt eveneens het paasfeest gevierd.


Dag van de arbeid
Op 1 mei vindt elk jaar de dag van de arbeid plaats in Namibie.


Cassinga Day
Elk jaar wordt op 4 mei de Zuid-Afrikaanse aanval op het vluchtelingenkamp Cassinga herdacht. Deze vond plaats op 4 mei 1978 in het zuiden van Angola, waarbij vele vluchtelingen uit Namibie om het leven zijn gekomen.


Hemelvaart
Hemelvaart is net als bij ons een feestdag in Namibie.


Heroes Day
Op Heroes Day worden de mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor een onafhankelijk Namibie herdacht. 26 augustus 1966, de dag waarop de gewapende strijd tegen de koloniale bezetting begon wordt aanzien als één van "de" belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van het land.


Dag van de mensenrechten
Op 10 december 1948 werd door de VN de Universele verklaring voor de rechten van de mens werd aanvaard. Deze dag wordt elk jaar over de hele wereld en dus eveneens in Namibie herdacht.


Kerstmis
Het kerstfeest in Namibie wordt net als bij ons gevierd.