Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Bezienswaardigheden

 

Iedereen die voor het eerst kennis maakt met Namibie zal met verstomming geslagen worden. De natuur in Namibie is ronduit prachtig en je maakt er zonder enige twijfel kennis met een aantal wilde dieren. Geniet met volle teugen van het heerlijke klimaat, verken het Etosha National Park en maak kennis met Windhoek, de hoofdstad van Namibie. Zoek je even "verkoeling", trek dan zeker ook eens een dagje naar de kuststad Swakopmund! Hieronder hebben we een overzicht samengesteld van de bezienswaardigheden in Namibie.

Etosha National Park
Het Etosha National Park, welke meteen een van de grootste natuurparken van Afrika is, bestaat uit meer dan 22.000 vierkante kilometer woestijn, savanne en bebost gebied. In dit park bevindt zich eveneens de zogenaamde "Etosha Pan", een grote, ondiepe zoutvlakte van ongeveer 5000 vierkante kilometer. Tijdens het merendeel van het jaar is dit een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder, waarlangs grote kuddes wilde dieren trekken. Een bezoek aan dit park breng je echter als vanzelfsprekend ook voor de vele zoogdieren die er waar te nemen zijn, maarliefst 114 stuks! Je maakt hier kennis met onder andere zebra's, olifanten, koedoes, giraffen, neushoorns, leeuwen en antilopen. Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken met meer dan 340 vogelsoorten!


Fish River Canyon
De Fish River Canyon, welke zich met recht en rede de tweede grootste canyon ter wereld mag noemen beschikt over een lengte van 160 kilometer en een breedte tot 27 kilometer. De diepte van de canyon gaat tot 550 meter. De Fishrivier brengt als enige een weinig water naar deze regio waardoor droogte hier een van de voornaamste kenmerken is. Deze droogte is dan ook terug te zien in de planten die hier groeien. In deze regio zal je bijvoorbeeld kennis maken met de kokerboom, de halfmens en verschillende vetplantjes. Er zijn ook hier verschillende wilde dieren. Denk hierbij aan bavianen, koedoes, dassies, eekhoorns, klipspringers en bergzebra's. Ervaren hikers kunnen in de winter van het noordelijkste punt naar Ai-Ais in het zuiden trekken. Deze tocht duurt ongeveer 5 dagen en overbrugt 90 kilometer.


Kalahariwoestijn
De Kalahariwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit over het oosten van Namibie, het noorden van Zuid-Afrika en het westen van Botswana. Ontdek de bekende oranjerode duinen en geniet van het indrukwekkende en uitgestrekte landschap dat hier en daar wordt onderbroken door een eenzame acaciaboom of bosjes met doornstruiken. Bezoekers zullen eveneens versteld staan van de hoeveelheid dieren die hier terug te vinden zijn. Want ondanks de hitte leven hier onder andere struisvogels, oryxantilopen en springbokken. In deze woestijn maak je verder ook nog kennis met de Bosjesmannen (de zogenaamde San), welke hier al eeuwenlang samen leven in dit indrukwekkende landschap.


Swakopmund
Wie de hitte van het binnenland even wil ontvluchten kan terecht in de kuststad Swakopmund, welke overigens ook bijzonder populair is bij de Namibische bevolking zelf. Toeristen bezoeken de stad dan weer om kennis te maken met haar koloniale charme en de ontspannen sfeer die er heerst. In vroegere tijden was de haven van Swakopmund de belangrijkste van het gebied. Toeristen zal verder ook zonder enige twijfel het specifieke Duitse-koloniale karakter opvallen. Dit is terug te vinden in onder andere het Woermann Haus, de Alte Kaserne, het Hohenzollern Haus en het station.  


Damaraland
Damaraland bezoek je in eerste instantie vooral voor z'n geologische verscheidenheid. In eerste instantie is er "Burnt Mountain". Dit is een desolaat gebied welke beschikt over kleurrijke rotsen die sterk afsteken tegen het zwartgrijs van de omgeving. Bezoekers van dit gebied moeten zonder enige twijfel ook kennis maken met de "Organ Pipes". Deze vormen een bijzonder interessant geologisch verschijnsel van basaltstaven in een ravijn. De grootste collectie prehistorische rotstekeningen van Afrika is dan weer terug te vinden in Twyfelfontein. Deze rotstekeningen werden eeuwen geleden gemaakt door de Bosjesmannen. Vergeet daarnaast ook zeker de versteende boomstammen van het Petrified Forest niet. Deze zijn naar schatting zo'n 200 miljoen jaar oud. Afsluiten doe je door even stil te staan bij de Welwitschia Mirabilis, een nog levende prehistorische plant, welke de benodigde hoeveelheid vocht uit dauw en mist kan halen.


Windhoek
Tal van toeristen beginnen hun reis in de hoofdstad Windhoek. Mede door de historische gebouwen in Duitse architectuurstijl doet de stad wat Europees aan. De stad, welke is gelegen op een hoogte van 1650 meter beschikt daarnaast over enkele mooie bezienswaardigheden onder de vorm van bijvoorbeeld het Tintenpalast en de Christuskerk, welke opvalt door haar prachtige toren. Wees er zeker van dat je ook even door de Independence Avenue loopt. Langs deze straat staan oude koloniale huizen naast nieuwe en moderne gebouwen.


Sossusvlei
De Sossusvlei is wereldwijd bekend omwille van haar prachtige en metershoge duinen. Bepaalde duinen halen een hoogte tot meer dan 300 meter. Ga volledig op in het prachtige duinenlandschap en vlucht even uit die anders o zo drukke wereld. Zo ver als het oog reikt zijn de duinen het enige wat je ziet. Dit geeft je een ongelofelijk gevoel van vrijheid. Wanneer er voldoende regen is gevallen vloeit de Tsauchabrivier in de zoutpan en creëert het zo een echt paradijs voor watervogels.


Caprivi
De landtong Caprivi, welke gelegen is tussen Botswana in het zuiden en Zambia en Angola in het noorden beschikt over een lengte van 450 kilometer. In dit gebied zijn twee nationale parken terug te vinden, namelijk de parken Mudumu en Mamili. Het Mahango Game Reserve is terug te vinden langs de oevers van de Okavangorivier, welke de natuurlijke leefomgeving is voor grote kuddes olifanten en buffels.