Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Nieuws

Nieuwsbericht 22/12/2011: Namibië opgeschrikt door vreemde "spacebal"
Namibie werd vorige maand opgeschrikt door een heuse spacebal die er uit de lucht kwam vallen. Inwoners van het Afrikaanse land hebben het verschijnsel gemeld aan de autoriteiten waarna deze laatste besloot om er de NASA en ESA bij te halen. De spacebal werd in de loop van de maand november ontdekt, maar de autoriteiten wilden eerst uitzoeken wat het voorwerp precies was alvorens de wereld in te lichten. Inmiddels is gebleken dat het gaat om een hol voorwerp die dus eigenlijk gewoon ongevaarlijk is.

Het vreemde voorwerp werd gevonden op een veld op zo'n 750 kilometer van de Namibische hoofdstad Windhoek. Eerder was er reeds door de lokale bewoners melding gemaakt van een aantal explosies. Dit was ook meteen de reden waarom de overheid dacht dat het om een explosief ging. De spacebal (zoals het voorwerp wordt genoemd) werd inmiddels onderzocht en er werd vastgesteld dat het is vervaardigd uit een metaalmengsel die bekend is in onze wetenschap. De bol heeft verder een diameter van 35 centimeter en en beschikt over een nogal ruwe oppervlakte. Wanneer u het voorwerp ziet valt op dat het eigenlijk uit twee delen lijkt te bestaan die gewoon aan elkaar werden "geplakt".

Tijdens onderzoek dat werd uitgevoerd naar de herkomst van het object werd ontdekt dat een soortgelijke bal reeds werd gevonden in diverse andere landen zoals Zuid-Afrika, maar ook Australië en ook in Latijns-Amerika werd het voorwerp reeds waargenomen. De overheid benadrukte inmiddels in ieder geval dat er geen enkele reden is om bang te zijn voor een dergelijk voorwerp. Het heeft er hoe dan ook wel weer even voor gezorgd dat het prachtige Namibië in de kijker staat en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen!