Hotels
Hotels Windhoek
Hotels Swakopmund
Hotels Walvis Bay
Hotels Otjiwarongo
Hotels Lüderitz
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Nieuws

 

Hoewel het niet vaak voorkomt dat nieuws uit Namibië de westerse wereld bereikt doen we er alles aan om op regelmatige basis actuele nieuwsfeiten uit Namibië op deze pagina te verzamelen. Indien u met andere woorden op zoek bent naar nieuws uit Namibië bent u hier aan het juiste adres.

Nieuwsbericht 30/11/2013: Verdwenen vliegtuig Mozambique Airlines teruggevonden
Vrijdag raakte bekend dat een vliegtuig van de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Mozambique Airlines van de radar was verdwenen boven Namibië. Sindsdien ontbrak elk spoor van het vliegtuig. Vandaag maakte de plaatselijke politie in Namibië bekend dat het verdwenen vliegtuig is teruggevonden in het noordoosten van het land. In totaal zouden er zo'n 34 passagiers aan boord zijn geweest, geen enkele van de passagiers lijkt de crash te hebben overleefd. Lees meer...


Nieuwsbericht 22/12/2011: Namibie opgeschrikt door vreemde "spacebal"
Namibie werd vorige maand opgeschrikt door een heuse spacebal die er uit de lucht kwam vallen. Inwoners van het Afrikaanse land hebben het verschijnsel gemeld aan de autoriteiten waarna deze laatste besloot om er de NASA en ESA bij te halen. De spacebal werd in de loop van de maand november ontdekt, maar de autoriteiten wilden eerst uitzoeken wat het voorwerp precies was alvorens de wereld in te lichten. Inmiddels is gebleken dat het gaat om een hol voorwerp die dus eigenlijk gewoon ongevaarlijk is. Lees meer...


Nieuwsbericht 19/11/2010: Vermoedelijk bompakket voor vlucht Air Berlin was test van Amerikanen
Het vermoedelijke bompakket dat gisteren werd gevonden op de luchthaven van Windhoek in Namibie was geen op scherp gestelde bom. Het betrof een zogenaamde dummy. Opvallend is dat de Duitse minister van Binnenlandse Zaken wist te vertellen dat het ging om een test van de Amerikanen om het veiligheidsdispositief te testen. De minister benadrukte dat er op geen enkel ogenblik een gevaar was voor de op vlucht aanwezige passagiers. De vlucht landde wel in Munchen met een vertraging van meer dan zes uur.


Nieuwsbericht 18/11/2010: Namibische politie onderschept nipt vermoedelijk bompakket voor vliegtuig Air Berlin
Op de internationale luchthaven van Namibische hoofdstad Windhoek is eerder vandaag maar nipt een bompakket onderschept dat bedoelt was voor vlucht 7377 van Air Berlin met als bestemming Munchen. Het is op dit ogenblik echter nog niet bekend of het vermoedelijke bompakket al dan niet beschikte over een ontstekingsmechanisme. Het pakket werd slechts enkele minuten voor vertrek door een van de scanners op de luchthaven ontdekt. Het pakket zou gaan om een pakje batterijen, wel via een stel kabels zou zijn verbonden met een tikkend uurwerk.

Voor vertrek werden alle passagiers nog een extra keer gecontroleerd, maar ondertussen is de vlucht in kwestie veilig en wel geland in het Duitse Munchen. De passagiers moesten er wel een vertraging van meer dan zes uur bijnemen.