Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Toerisme

 Veel mensen die er aan denken om een reis naar Namibië te ondernemen stellen zich de vraag of er in het Zuid-Afrikaanse land wel echt sprake is van toerisme. Hoewel we die vraag ergens wel kunnen begrijpen is ze helemaal niet terecht. Namibië is een prachtig land welke toeristen heel wat te bieden heeft.

Een heikel punt is natuurlijk de criminaliteit die er heerst en vooral in grote steden terug te vinden is. In steden als Windhoek en Swakopmund is het aan te raden waakzaam te zijn en zich enkel enkel en alleen in groep te verplaatsen. 's Nachts wordt het aangeraden om niet door de straten van de steden te dolen, maar we vermoeden dat u dat ook helemaal niet van plan bent te doen. Wanneer u steeds de nodige veiligheidsvoorschriften in acht houdt is er geen enkel reden om een bezoek aan Namibië uit te stellen.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden die het toerisme in Namibië een stevige boost hebben gegeven zijn de verschillende nationale parken die in het land terug te vinden zijn. Het bekendste nationale park van Namibië is ongetwijfeld Nationaal Park Etosha. In Nationaal Park Etosha kunt u zeer grote hoeveelheden wild spotten. Iedereen die naar dit Zuid-Afrikaanse land afreist moet gewoon kennis hebben gemaakt met de wondere wereld die schuilgaat achter de poorten van dit prachtige nationale park. Gelukkig is het Nationaal Park Etosha slechts één van de vele redenen om een bezoek te brengen aan Namibië.

Namibië heeft de voorbije jaren geprobeerd om nog meer te investeren in de toeristische sector van het land. Verschillende nieuwe, prachtige hotels openden hun deuren en bieden gasten de mogelijkheid om in alle luxe en comfort te verblijven in Namibië. Daarnaast weten toeristen ook het culinaire aspect van het land wel te waarderen. Namibië staat immers bekend om haar erg lekkere en vooral diverse keuken. Verspreid over het land zult u immers kennis maken met verschillende bereidingen die er voor zorgen dat er aan het eten steeds een compleet andere smaak wordt gegeven. Ook voor mensen die houden van culinaire diversiteit is Namibië dus absoluut the place to be.

Zoals u ziet heeft Namibië op vlak van toerisme meer te bieden dan u op het eerste zicht zou verwachten. Laat u ook vooral niet bang maken door de vele geruchten die de ronde doen over de veiligheid in het land. Toegegeven, u moet niet roekeloos te werk gaan en alleen door de straten van steden als Windhoek en Swakopmund dolen na valavond is strikt af te raden, maar indien u steeds in groep reist en u de nodige veiligheidsvoorschriften in acht houdt is er geen enkele reden om een reis naar Namibië niet te ondernemen.