Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Geografie

 

Namibie is een land dat is gelegen in Zuidelijk Afrika en gelegen is aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen de landen Angola en Zuid-Afrika. De zogenaamde Caprivistrook, een smalle strook land tussen Botswana aan de zuidkant en Angola en Zambia in het noorden behoort eveneens tot Namibie. In het noorden worden de natuurlijke grenzen gevormd door de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi met Angola en Zambia en in het zuiden wordt de grens met Zuid-Afrika gevormd door de Oranjerivier.

Namibie is zo'n slordige 824.292 vierkante kilometer groot en heeft naar schatting ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Dit zorgt er voor dat Namibie een van de dunst bevolkte landen ter wereld is. Namibie heeft een bevolkingsdichtheid van gemiddeld 1,8. Anders gezegd betekend dit twee mensen per vierkante kilometer.

We kunnen Namibie grofweg indelen in drie verschillende landschappen. Als eerste is er de Nambiwoestijn. Deze is gelegen aan de kust. Daarnaast bevindt er zich in het binnenland een van noord naar zuid lopend, langgerekt plateau. Dit plateau beschikt over toppen van boven de tweeduizend meter. Het laatste landschap bevindt zich in het oosten van het land, namelijk een vanaf het plateau geleidelijk aflopend woestijngebied. Dit woestijngebied is een uitloper van de zogenaamde Kalahariwoestijn.

Kenmerkend voor de Afrikaanse landen en eveneens van toepassing op Namibie is het gebrek aan water. Enige uitzondering hierop vormt het gebied dat is gelegen langs de Atlantische kustlijn in het westen van het land. De belangrijkste rivieren in Namibie zijn de Kunene, langs de Angolese grens en de Oranjerivier die de grens vormt met Zuid-Afrika. De Nossob, een zijrivier van de Oranjerivier is de belangrijkste van Namibie.