Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Windhoek Airport

 

De echte naam van Windhoek Airport is Windhoek Hosea Kutako International Airport. Deze internationale luchthaven is gelegen op een afstand van 45 kilometer buiten de Namibische hoofdstad Windhoek. De laatste cijfers die werden bekend gemaakt in het jaar 2009 brachten aan het licht dat hier ieder jaar ongeveer 680.000 reizigers landen. Een alternatief hebben reizigers die naar Namibië reizen eigenlijk ook niet. Windhoek Hosea Kutako International Airport is immers de enige internationale luchthaven van het Afrikaanse Namibië.

De luchthaven van Windhoek is alles behalve een grote luchthaven. De luchthaven beschikt over slechts één start- en landingsbaan. Met maximaal 20 vluchten per dag zorgt deze beperkte infrastructuur eigenlijk voor geen problemen. Windhoek Hosea Kutako International Airport is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Air Namibia. Deze luchtvaartmaatschappij voert dagelijks vluchten uit van Windhoek naar Johannesburg en naar Kaapstad. Eén keer per week wordt er eveneens gevlogen naar het Duitse Frankfurt.

Windhoek Hosea Kutako International Airport dankt haar naam aan Hosea Kutako. Deze Herero-leider streefde naar onafhankelijkheid voor het Afrikaanse Namibië. Deze inspanningen en vooral zijn onvermoeibare inzet hebben er toe geleid dat de enige internationale luchthaven van het land zijn naam heeft gekregen.

De volgende luchtvaartmaatschappijen doen Windhoek Hosea Kutako International Airport aan:

» Air Berlin
» Air Namibia *
» British Airways
» South African Airways
» South African Express
» TAAG Angola Airlines

* Wanneer u vanuit Europa naar Namibië wil vliegen is Air Namibia ongetwijfeld de beste en veelal ook de voordeligste keuze. Deze luchtvaartmaatschappij vertrekt vanuit Frankfurt naar de luchthaven van Windhoek. U dient er als reiziger rekening mee te houden dat de vluchtduur van België naar Namibië zo'n dikke 10 uur duurt.