Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Steden in Namibië

 

Het spreekt voor zich dat Windhoek veruit de bekendste stad van Namibië is. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met de aanwezigheid van de enige internationale luchthaven van het land. Wanneer u naar Namibië wenst te vliegen zult u dan ook met andere woorden altijd landen in Windhoek. Hoewel de hoofdstad van het land zeker en vast het bezoeken waard is en u er ook niet te snel doorheen moet lopen zijn er toch ook nog een aantal andere steden in Namibië die wachten om door u ontdekt te worden. Op deze pagina geven we u graag een overzicht van deze steden en beschikt u over de mogelijkheid om meer van deze plaatsen te weten te komen.

 

Keetmanshoop
Het stadje Keetmanshoop is gelegen in het zuiden van Namibië en is een zeer belangrijke verkeersader. Het is vanuit Keetmanshoop eenvoudig mogelijk om richting zowel de hoofdstad Windhoek als Lüderitz en zelfs Zuid-Afrika te rijden. Verder zijn er in deze regio twee mooie en interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Enerzijds is er bijvoorbeeld het Kokerboomwoud. Deze plaats is eigenlijk niets meer of minder dan een verzameling van de bijzondere Kokerbomen die behoorlijk zeldzaam zijn op onze planeet. De tweede bezienswaardigheid is "Giants Playground", een plaats waar een aantal bijzondere rotsblokken doen vermoeden dat hier ooit reuzen een flinke veldslag hebben uitgevochten.
Klik hier voor uitgebreide informatie over de stad Keetmanshoop in Namibië.

 

Lüderitz
De stad Lüderitz is gelegen aan een baai op de zuidwestkust van Namibië. Lüderitz klinkt behoorlijk Duits en dat is het ook. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Lüderitz was namelijk de eerste Duitse nederzetting in Duits-Zuidwest-Afrika. Het plaatsje is gelegen in de Namibwoestijn en kent daardoor een typisch woestijnklimaat. Er valt dan ook zelden of nooit neerslag, maar als het er regent kunt u rekenen op enkele stevige buien. In de omgeving van Lüderitz zijn enkele zeer interessante bezienswaardigheden terug te vinden zoals het Diaz-punt en uiteraard ook de voormalige nederzetting van personeel van een diamantbedrijf.
Klik hier voor uitgebreide informatie over de stad Lüderitz in Namibië.

 

Swakopmund
Swakopmund is een leuke kuststad in Namibië die in de omgeving ligt van de bekende Walvisbaai. De Walvisbaai is de belangrijkste zeehaven van Namibië en vertegenwoordigt een bijzonder groot aandeel van het BNP. Verder vallen ook hier de Duitse karakteristieken op. Er wordt ook vandaag de dag nog steeds Duits gesproken door de inwoners. Opvallend is vooral dat Swakopmund niet alleen een populaire vakantiebestemming is bij Europeanen, maar ook bij inwoners van Namibië zelf. Inwoners van de hoofdstad Windhoek "vluchten" bijvoorbeeld regelmatig naar Swakopmund omdat de temperaturen er een stuk draaglijker zijn dan in de hoofdstad. Vooral tijdens de hete zomermaanden zorgt Swakopmund dan ook steevast voor een beetje verkoeling. Toeristen uit Europe doen er goed aan om hun bezoek aan Swakopmund te combineren met Sossusvlei en / of de robbenkolonie bij Kaap Kruis.
Klik hier voor uitgebreidere informatie over de stad Swakopmund in Namibië.

 

Windhoek
Windhoek, de hoofdstad van Namibië is meteen voor de meeste mensen de eerste kennismaking met dit bijzondere Afrikaanse land. In Windhoek bevindt zich immers de internationale luchthaven, maar daarnaast zijn hier ook tal van interessante bezienswaardigheden terug te vinden. De Christuskirche is bijvoorbeeld één van de opvallendste en meest bijzondere gebouwen in Namibië. Verder zijn ook de Kudu Memorial en de Clock Tower absoluut een foto waard. Eveneens zeer interessant om te bezoeken in de omgeving van Windhoek is Gibeon Meteorites. In dit gebied werden verschillende meteorieten teruggevonden die zouden toebehoren aan de grootste meteorietenregen die deze planeet ooit heeft gezien. In het centrum van Windhoek worden 33 van de 77 stenen tentoongesteld. Men claimt dat het gaat om de grootste verzameling meteorieten ter wereld.
Klik hier voor uitgebreide informatie over de hoofdstad van Namibië Windhoek.