Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Windhoek

 

De meeste reizigers die naar Namibië afreizen zullen in eerste instantie kennismaken met de hoofdstad Windhoek. Op deze pagina is in ieder geval heel wat boeiende en interessante informatie over deze locatie terug te vinden.

Windhoek, de hoofdstad en meteen ook grootste stad van Namibie is goed voor zo'n 250.000 inwoners. De stad staat bekend omwille van z'n centrale ligging op een hoogte van zo'n 1600 meter en vormt voor veel toeristen de eerste kennismaking met het land. De Hosea Kutako International Airport is gelegen op zo'n 45 kilometer buiten de Namibische hoofdstad. De luchthaven beschikt slechts over een enkele start- en landingsbaan en kan daarmee zo'n 20 vluchten per dag verwerken.

De mooiste bezienswaardigheden van het Zuid-Afrikaanse Namibie bevinden zich als vanzelfsprekend niet in een stad. Toch heeft ook Windhoek voor de bezoeker wel het een en ander te bieden. Neem nu bijvoorbeeld het parlement van Namibie, de oude vesting, de nationale kunstgalerij, de mooie Christuskirche en natuurlijk ook de bekende Sankt Marienkathedraal. Voor wie nog meer kerken wil zien is er nog de St. George's Church, welke zich de kleinste kerk van zuidelijk Afrika mag noemen.

Wie in de stad zelf verblijft zal merken dat de meeste hotels gevestigd zijn rond het centrum. Het is daardoor in de meeste gevallen vlot mogelijk om alle bezienswaardigheden te voet te doen. Hou er rekening mee dat het net als op andere plaatsen in Namibie (en eigenlijk ook de rest van Afrika) wordt aangeraden om steeds in groep te reizen. Wie vanuit Namibie een treinreis wil ondernemen kan kiezen uit een van de vele goede verbindingen met steden als Okahandja, Gobabis, Rehoboth en Walvisbaai. Deze verbindingen maken het mogelijk om vanuit Windhoek zo goed als het volledige land te kunnen bereiken.

Toeristen die een bezoek brengen aan een Zuid-Afrikaans land zijn ondertussen wel min of meer bekend met de geldende taalregels. Deze zijn in Namibie en zeker in de hoofdstad van het land niet anders. Er wordt over het algemeen natuurlijk Afrikaans gesproken, maar veel locals spreken ook een aardig mondje Engels en / of Duits.