Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Swakopmund

 

Wanneer u naar Namibië afreist nemen we aan dat het de bedoeling is dat u iets van het land zelf te zien krijgt. Reizigers die Namibië als vakantiebestemming uitkiezen zitten dan ook veelal niet te wachten op enkel en alleen een goed en luxueus hotel met een zwembad en mooie kamers. Wanneer u naar Namibië komt wilt u kennismaken met het land, zijn bevolking en natuurlijk ook de cultuur. Veel reizigers beperken hun vakantie tot het ontdekken van de hoofdstad Windhoek en hoewel Windhoek heel veel te bieden heeft is het interessant om te weten dat ook andere steden in Namibië heel wat voor u in petto hebben. Swakopmund is één van die steden en we vertellen er u op deze pagina graag meer over.

Swakopmund is een kuststad welke is gelegen aan de monding van de Swakop in de Atlantische Oceaan. Het opvallende aan deze stad is het Duitse karakter. Deze sfeer zorgt er voor dat u terug in de tijd wordt gebracht naar het ogenblik dat Namibië nog een Duitse kolonie was. U zult er dan ook niet vreemd van opkijken dat heel veel mensen hier Duits praten. Dit zorgt er daarenboven voor dat vooral Duitstalige toeristen maar wat graag een bezoekje brengen aan Swakopmund. Wanneer u een bezoekje aan deze kuststad wenst te brengen kunt u er ook altijd voor kiezen om deze uitstap te combineren met een bezoekje aan de bekende Walvisbaai. Beide "bezienswaardigheden" zijn terug te vinden in de regio Erongo.

Hoewel de meeste toeristen natuurlijk vooral naar Namibië afzakken om een bezoek te brengen aan Windhoek en de vele nationale parken zou het fout zijn om Swakopmund over het hoofd te zien. Vooral wanneer u het combineert met enkele andere uitstappen zoals Sossusvlei en de robbenkolonie is dit een absolute aanrader. Niet alleen toeristen vanuit Europa bezoeken Swakopmund, ook inwoners van Namibië zelf alsook Zuid-Afrikanen zien dit als een uniek vakantiestekje.

Swakopmund is echter veel meer dan enkel en alleen een stadje die goed gelegen is. De belangrijkste en grootste supermarkten van het land hebben in deze stad een vestiging. Dit is één van de redenen waarom het reizigers vaak wordt aangeraden om hier hun inkopen te doen. Wilt u graag een stukje van de lokale geschiedenis opsnuiven en heeft u daarbij niet voldoende aan de gebouwen met hun typisch Duits karakter? Geen probleem, want ook het museum van Swakopmund is absoluut een bezoekje waard.

Wanneer u tijdens de zomer een bezoekje brengt aan de stad Swakopmund moet u er rekening mee houden dat u zich niet in Duitsland, maar wel degelijk in zuidelijk Afrika bevindt. De temperaturen kunnen hier tijdens de zomer dan ook extreem hoog oplopen. Toch kan schijn bedriegen, want hoewel de Namib woestijn letterlijk achter de hoek ligt kunnen de ochtenden hier behoorlijk koud zijn. Daarnaast kan de temperatuur ook tijdens de winter flinke klappen krijgen. Voor regen hoeft u hier eigenlijk niet bang te zijn. Met amper 15 centimeter regen per jaar is de kans dat uw vakantie (letterlijk) in het water valt bijzonder klein.

Dat Swakopmund een moderne stad is, is vooral terug te zien in het levendige centrum van de kuststad. Wanneer u inkopen wil doen zijn Molke Street, Kaiser Wilhelm Street en Post Street absolute aanraders. Hier zijn niet alleen de meeste winkels, maar ook banken en natuurlijk ook de bekende coffeeshops terug te vinden. Daarnaast is hier ook een uitstekend informatiekantoor terug te vinden. Indien u van plan bent om een bezoek aan de Namib te brengen en u nog nood heeft aan bepaalde moderne zaken voor uw camera en / of telefoon, dan kunnen we u alleen maar aanraden om deze hier aan te kopen. Na Swakopmund zult u waarschijnlijk geen plaats meer tegenkomen waar dit aangekocht kan worden.