Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Klimaat
Gezondheid
Feestdagen
Transport
Algemeen
Geschiedenis
Godsdienst
Geografie
Tijdsverschil
Toerisme
Kaart
Windhoek
Kennismaking
Windhoek Airport
Weer Windhoek
Webcams Windhoek
Namibische steden
Keetmanshoop
Swakopmund
Luderitz
Meer steden ...
Namibië Reizen
Reis Namibië
Rondreis Namibië
Groepsreis Namibië
Meer Namibie...
Boeken over Namibie
Vliegtickets
Reisverslagen
Keetmanshoop

 

Veel toeristen durven tijdens hun vakantie in Namibië de stad Keetmanshoop wel eens over het hoofd zien. Op zich is dat misschien niet zo vreemd. Deze stad heeft immers veel minder internationale faam dan bijvoorbeeld de hoofdstad Windhoek, maar toch is deze plaats absoluut een bezoekje waard. Sterker nog, op korte afstand van Keetmanshoop is een natuurverschijnsel terug te vinden dat u nergens anders ter wereld zult zien. Op deze pagina laten we u kennismaken met Keetmanshoop en vertellen we u graag waarom u tijdens uw vakantie ook even halt moet houden in deze regio.

Belangrijkste stad van het zuiden
Keetmanshoop is de belangrijkste stad in het zuiden van Namibië en dat omwille van verschillende redenen. Op toeristisch vlak is Keetmanshoop interessant omwille van de geschiedenis, twee unieke bezienswaardigheden die in de omgeving gelegen zijn en absoluut meer dan de moeite waard zijn (zie verder op deze pagina) en omwille van het feit dat de stad eigenlijk één grote verkeersader is. Vanuit Keetmanshoop is het mogelijk om relatief eenvoudig (naar Namibische normen dan) naar Windhoek, Lüderitz en Zuid-Afrika te rijden. Om daarnaast een open deur in te trappen, het is wel degelijk mogelijk om hier in alle comfort en luxe te verblijven. Sterker nog, de Central Lodge in Keetmanshoop is één van de populairste accommodaties in het zuiden welke u zonder probleem even laat vergeten dat u in een Afrikaans land op vakantie bent. Deze accommodatie kent overigens een sublieme ligging in het centrum van de stad.

Bezienswaardigheden
Wanneer u in Keetmanshoop verblijft of wanneer u er een korte tussenstop houdt dient u zeker en vast met twee verschillende bezienswaardigheden kennis te maken. Allereerst is er het zogenaamde Kokerboomwoud. Dit woud is een verzameling van kokerbomen die behoorlijk zeldzaam zijn in de wereld. Hoewel ze ook in Zuid-Afrika voorkomen komen ze nergens in dergelijke grote getalen voor als hier. Deze kokerbomen zijn daarnaast behoorlijk bijzonder. Ze groeien immers steevast tegen een rots. De rots vangt overdag de warmte op en geeft die 's nachts terug af aan de boom waardoor deze onder een haast constante temperatuur kan groeien. Dat is erg opvallend in Namibië, want de nachten kunnen er behoorlijk koud worden. In het verleden waren deze bomen reeds bijzonder belangrijk voor de zogenaamde bosjesmannen.

Een andere bezienswaardigheid die zich op korte afstand van Keetmanshoop bevindt is de Speeltuin der reuzen. Deze haast magische plaats met een toch wel bijzondere naam bestaat eigenlijk uit een aantal bizarre rotsblokken die doen vermoeden dat er ooit reuzen met wel erg grote stenen hebben gegooid. Misschien niet de meest bijzondere bezienswaardigheid die u zult ontdekken tijdens uw rondreis door Namibië, maar toch wel even een bezoekje waard.

Klimaat van Keetmanshoop
Keetmanshoop kent een warm woestijnklimaat dat zich kenmerkt door weinig neerslag en hete zomers. De regen die er valt, valt hoofdzakelijk tijdens de Namibische zomermaanden (onze winter) terwijl de temperaturen in deze periode kunnen oplopen tot wel 40 graden. Het spreekt dan ook voor zich dat u een bezoekje aan Keetmanshoop het best wordt gepland in de Namibische winter. De temperaturen zijn er dan overdag heel aangenaam, maar let wel, 's nachts kan het er behoorlijk koud worden.